Blog Diverse În trendul personalizărilor: gravura

În trendul personalizărilor: gravura

Marcarea cu laser a devenit una dintre metodele preferate de identificare a produsului, de decorare şi de prelucrare a materialelor. Datorită standardelor de calitate tot mai înainte, noilor reglementări juridice şi din industrie sau intenţiei producătorilor de a adăuga valoare şi siguranţă produselor lor, s-au dezvoltat deja numeroase, şi încă apar, noi domenii de utilizare. În special în tehnologia medicală, în industria de automobile și în telecomunicații există o cerere din ce în ce mai mare pentru soluţii de identificare şi marcare directă a plasticului sau metalelor, soluții fiabile, exacte şi eficiente, care să permită gravarea sigură şi să ofere protecţie împotriva contrafacerilor.

Metalele sunt materiale foarte robuste și durabile. Folosirea unui laser pentru gravarea permanentă a metalelor, de exemplu a oțelului, aluminiului și argintului a devenit un succes datorită durabilității gravării și a faptului că laserul nu deteriorează metalul. Laserele fiber sunt folosite în principal pentru gravarea metalelor, dar funcționează la fel de bine și pentru plastic.

Marcarea sau gravarea metalelor cu laser este o modalitate foarte exactă și curată de prelucrare a metalului. Marcajele, precum numerele de serie, codurile și logo-urile se pot aplica direct pe produsele și componentele din metal, la o rezolutie maximă. Gravarea și marcarea metalelor se face fară contact, ceea ce împiedică deteriorarea suprafaței metalice. Avantajele gravării cu laser: rapiditatea, precizia și protecția materialului fac din aceasta o metodă ideală pentru marcarea pieselor mecanice, a plăcuțelor de identificare, decuparea precisă a pieselor metalice fine, marcarea obiectelor promoționale, a cadourilor, bijuteriilor, stilourilor, trofeelor.

Culorile PANTONE – de ce sunt importante?

Articolul Anterior

Gravura în producția publicitară (II)

Articolul Urmator